donderdag 17 oktober 2013

mijn worteltjes walnoten taart


4 eireren
400 gr bruine basterd suiker
250 ml maisolie
325 gr bloem
8 gr bakpoeder
20 gr bicarbonaat = zuiveringszout (maar hoeft niet )
5 gr kaneel
mespuntje zout
350 gr winterpeen grof geraspt
100 gr walnoten grof gehakt.
80 gr krenten
_______________________________
Versiering:
90 gr roomboter
300 gr poedersuiker
300 gr roomkaas
15 ml citroensap
50 gr walnoten
(ik maak worteltjes van marsepein maar hoef niet)
____________________________________________
Bereiding taart
Klop eieren met suiker romig,voeg olie toe en meng goed.
zeef bloem,bakpoeder,bicarbonaat,kaneel en meng door eiermengsel.
voeg geraspte wortel,walnoten en krenten toe en meng goed.
verdeel het beslag over 2 ingevette springvormen van 24 cm.
bak bij 180 graden ongeveer 35 minuten.
__________________________________
vulling:
meng boter,roomkaas met poedersuiker tot glad mengsel en voeg citroensap toe.
Smeer het tussen de 2 lagen taart en over de bovenkant.versier met walnoten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten