4 eireren
400 gr bruine basterd suiker
250 ml maisolie
325 gr bloem
8 gr bakpoeder
20 gr bicarbonaat = zuiveringszout (maar hoeft niet )
5 gr kaneel
mespuntje zout
350 gr winterpeen grof geraspt
100 gr walnoten grof gehakt.
80 gr krenten
______________________________
Versiering:
90 gr roomboter
300 gr poedersuiker
300 gr roomkaas
15 ml citroensap
50 gr walnoten
(ik maak worteltjes van marsepein maar hoef niet)
______________________________
Bereiding taart
Klop eieren met suiker romig,voeg olie toe en meng goed.
zeef bloem,bakpoeder,bicarbonaat,ka
voeg geraspte wortel,walnoten en krenten toe en meng goed.
verdeel het beslag over 2 ingevette springvormen van 24 cm.
bak bij 180 graden ongeveer 35 minuten.
______________________________
vulling:
meng boter,roomkaas met poedersuiker tot glad mengsel en voeg citroensap toe.
Smeer het tussen de 2 lagen taart en over de bovenkant.versier met walnoten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten